Wandelreis 2022-1

Wandelreis Andalusië 2022-1

€ 850,- / 9 dagen

Reis informatie

Geheel verzorgd, met een kleine groep vertoeven op het platteland (Campo) in een van alle gemakken voorzien zeer luxe Safari tent.

Elke dag maken we een wandeling of een culturele uitstap waarin je steeds meer van Andalusië gaat houden!

Dit is een 9-daagse wandelreis in groepsverband maximaal 8 personen.

Datum: 9 september t/m 17 september 2022

Verblijf op onze Glamping Cortijo dos Santos in de luxe Safari Tent € 850,-

Advies vluchten
Heenvlucht: Schiphol- Malaga 6:50 uur.
Terugvlucht: Malaga-Schiphol 13:05 uur.
Je kunt op de terugweg ook een latere vlucht nemen en er nog op eigen gelegenheid een dagje Malaga aanplakken; Malaga is vanaf de vluchthaven makkelijk met openbaar vervoer te bereiken.

WR1-Caminito del Rey 3
WR1-Cordoba Mezquita Cathedral 1
WR1-De Meren Embalses de Guadelhorce 1
WR1-De Meren Embalses de Guadelhorce 2
WR1-Torcal Antequera 1
previous arrow
next arrow

Let op: wacht alsjeblieft met het boeken van je vlucht totdat je van ons een bevestiging hebt ontvangen dat het minimumaantal deelnemers is bereikt.

Een goede wandelconditie gewenst!
Er wordt gewandeld op stijgende/dalende/steenslagpaden en soms op kleine rotsformaties.

*** Voor deze reis hebben wij een selectie gemaakt uit onderstaande wandelingen, heb je een ander idee over de invulling ga naar ***

Wandelingen tijdens deze wandelreis

Caminito del Rey

Het nabij gelegen “Koningspad” is een aantrekkelijke wandeling. Om bij het begin van de Caminito te komen, bij de oude centrale, loop je eerst door een voetgangerstunnel en vervolgens door het bos.

Cantera

Een mooie lange bergwandeling over een goed begaanbaar pad. In korte tijd ben je op een hoogte van ca 1000m beland.

La Huma

We rijden naar een startpunt aan de voet van de La Huma. Via een steenslag pad lopen wij door de pas, tussen La Huma en Sierra de Valle de Abdalajis, naar de noordkant van het gebergte.

Torcal Antequera

Het gebied El Torcal bestaat uit spectaculaire rotsformaties van zandsteen, gevormd in duizenden jaren tot een spectaculair maanlandschap. 200.000.000 jaar geleden was het nog zeebodem.

Escalera Arabe

Tussen 700-1492 waren de Arabieren (Moren) gevestigd in Andalusië. Restanten van de trap dateren uit deze periode. ( Hyperlink Arabische trap ) De wandeling start boven Las Angosturas.

Gierennesten

Vanaf de meren maken we een wandeling naar een hoog punt. Daar vandaan heb je goed zicht op de gierennesten. De gieren hebben jongen en met een beetje geluk kun je deze spotten.

Tajo del Molino

De Tajo del Molino of Tajo de Torró zoals hij bekend staat in Teba, dat niet meer dan drie kilometer verderop ligt, is een licht gebogen defilé, perfect van vorm, die meer lijkt op het werk van een ingenieur dan van moeder natuur.

Cortijo dos Santos

We maken een wandeling op en om het terrein van Cortijo dos Santos aan de rand van Sierra de Valle Abdalajis.

Dolmenes de Antequera

Dolmenes de Antequera (Hunebedden), deze prehistorische grafmonumenten van meer dan 4.000 jaar oud zijn Europa´s best bewaarde overblijfselen van het Bronzen Tijdperk. Met grote steenblokken zijn gangen, kamers en andere ruimtes gemaakt.

Wil je meer informatie? Klik op het plaatje.

Culturele uitstapjes tijdens deze wandelreis

Córdoba Mezquita

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

La cueva de Ardales

De grotten van Ardales bevinden zich bij de gelijknamige plaats Ardales. Daterend uit de paleolitische prehistorie beslaat deze grot twee met elkaar verbonden niveaus en is 1.577 meer lang.

Necropolis Las Aguilillas

Een archeologische vindplaats van graven uit het eind stenen- en begin bronzentijdperk. Tevens heb je vanaf deze vindplaats een uniek zicht op de drie stuwmeren.

Ronda

Het zeer goed bewaard gebleven stadje, een van de oudste van Spanje, ligt op 740m hoogte op een rotspunt en is door de beroemde 18e eeuwse Puenta Nuevo-brug over een diep ravijn verdeeld in een oud en een nieuw gedeelte.

Museo Picasso Málaga

Dialogen met Picasso. Collectie 2020-2023. De collectie van Museo Picasso Málaga omvat bijna 80 jaar werk van Pablo Picasso.

Dolmenes de Antequera

Dolmenes de Antequera (Hunebedden), deze prehistorische grafmonumenten van meer dan 4.000 jaar oud zijn Europa´s best bewaarde overblijfselen van het Bronzen Tijdperk. Met grote steenblokken zijn gangen, kamers en andere ruimtes gemaakt.

Wil je meer informatie? Klik op het plaatje.

Inclusief

Vol pension

Vol pension

Entreeprijzen

De entreeprijzen van de culturele uitstapjes zijn inbegrepen.

Gids

Gids

Vervoer tijdens Culturele uitstapjes

Vervoer tijdens Culturele uitstapjes

Vervoer (in Spanje)

U wordt van het vliegveld gehaald en gebracht. Deze service is in de prijs inbegrepen.

Exclusief

Vliegreis

Vliegreis

Drankjes

Drankjes

Annulerings-reisverzekering

Annulerings-reisverzekering

Klaar om te boeken?

reCAPTCHA
Comments are closed.