Caminito del Rey

Caminito del Rey

Het nabij gelegen “Koningspad” is een aantrekkelijke wandeling. Om bij het begin van de Caminito te komen, bij de oude centrale, loop je eerst door een voetgangerstunnel en vervolgens door het bos. Na het startpunt loop je op een houten pad dat boven de rivier de Guadalhorce aan de bergwand hangt. Na een aantal kilometers kom je in de verborgen vallei. Na de vallei loop je weer op een houten pad voor het laatste deel van de kloof. Deze steek je, via een hangbrug, over richting El Chorro om hier de bus te nemen terug naar het startpunt.

De Geschiedenis van  “Het Koningspad”:
Het pad is aangelegd rond 1901 om het transport van goederen en personeel van en naar de centrale tussen El Chorro- en de Gaitanejo watervallen makkelijker en vlugger te laten verlopen. In 1905, na een bouwtijd van 4 jaar werd de centrale officieel geopend.
Het pad is 3 kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier.  Helaas was het in verval geraakt en een levensgevaarlijke klim geworden. Na herstelwerkzaamheden is het pad weer geopend.

Lengte ca. 8 km.

Comments are closed.